https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Održana treća sjednica Skupštine grada Novog Pazara - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Održana treća sjednica Skupštine grada Novog Pazara

Održana treća sjednica Skupštine grada Novog Pazara

Održana treća sjednica Skupštine grada Novog Pazara

Danas je održana sjednica Skupštine grada Novog Pazara na kojoj su imenovani novi upravni i nadzorni odbori javnih preduzeća i ustanova u Novom Pazaru. Odbornici su danas donjeli i odluku o imenovanju i zamjenika gradskog javnog pravobranoca Đurđa Ahmetović, te odluke, na prijedlog Gradskog vijeća, o oslobađanju od plaćanja lokalne komunalne takse za korišćenje javnih površina svim ugostiteljima u Novom Pazaru.
U radu Skupštine u prvom dijelu su učestvovali i opozicioni odbornoci da bi odbornici SNS-a i BDZ-a u toku skpštinskog zasjedanja napustili sjednicu. Odbornik SNS-a je to učinio odmah nakon usvajanja dnevnog reda, dok je BDZ zasijedanje napustio prije glasanja o imenovanju Upravnih i Nadzornih odbora u javnim preduzećima i ustanovama.
Predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin je nakon održavanja sjednice istakao:
"Zadovoljan sam radom gradske skupštine. Raduje me da je Skupština u prvom dijelu radila svojim punim kapacitetom, da smo imali i jednoglasnih odluka, da je bilo konstruktivnih prijedloga. Na današnjem zasjedanju su donijete veoma značajne odluke za bolje funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova, kao i izuzetno bitna odluka za sve naše ugostitelje u mjesecu Ramazanu. Jedna od najbitnijih odluka za naš grad je i odluka o bratimljenju grada Novog Pazara i izmirske opštine Bornova u Turskoj u kojoj živi veoma veliki broj naših sugrađana. Na današnjoj sjednici je za zamjenika gradskog javnog pravobranioca imenovana izuzetno stručna pravnica gospođa Đurđa Ahmetović čije imenovanje će doprinijeti boljem i efikasnijem radu gradskog pravobranilaštva.

Nadam se i očekujem da će se svi odbornici priviknuti na zajednički rad i da će skupština nastaviti da u svom cijelom toku radi svojim punim kapacitetom, jer su sve kritike opozicije korisne i utiču na bolji i funkcionalni rad graskog parlamenta." - zaključio je Baćićanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP