https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ponosni na vrijednosti i posebnosti sandžačkih Bošnjaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ponosni na vrijednosti i posebnosti sandžačkih Bošnjaka

Ponosni na vrijednosti i posebnosti sandžačkih Bošnjaka

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave uputio je poruku građanima Sandžaka u kojoj se kaže:

„11. maj za SDA Sandžaka je veliki dan i razlog za ponos zbog uspjeha da ustanovimo Bošnjačko nacionalno vijeće kao najviše predstavničko i političko tijelo Bošnjaka Sandžaka.

Danas 11. maj obilježavamo kao Dan zastave, simbol identiteta našeg naroda koji nas određuje, izdvaja, definiše i koji čuva i podstiče na jedinstvo.

Nažalost, danas Bošnjaci ovaj Dan zastave obilježavaju u vrijeme režima koji u Srbiji sprovodi velikosprsku politiku, rehabilituje fašističke pokrete i veliča ratne zločince.

Upravo je uspostavljanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća simbol antifašističkog opredjeljenja i borbe za slobodu.

Danas, čitav civilizirani demokratski svijet vidi Srbiju kao nedemokratsku i neslobodnu zemlju.

Građane Sandžaka posebno zabrinjava činjenica da su Srbija i Crna Gora u posljednjiem izvještaju Freedom House-a pale ispod crte po pitanju demokratije i slobode.

Osobina sandžačkih Bošnjaka jeste da u najtežim trenucima znaju prepoznati istinu i pravdu i da se hrabro bore na pravoj strani. Zato ponosni na vrijednosti i posebnosti sandžačkih Bošnjaka čestitamo 11. maj - Dan zastave.“

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP