Učitavanje sajta

Vijesti

Svoje kapacitete SDA će uložiti za prosperitet i razvoj i Novog Pazara

Svoje kapacitete SDA će uložiti za  prosperitet i razvoj i Novog Pazara

Svoje kapacitete SDA će uložiti za prosperitet i razvoj i Novog Pazara

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka za Novi Pazar zahvalio se svim građanima Novog Pazra na dostojanstvenom ponašanju u danu izbora kao i  Velikom povjerenju koje su građani ukazali Stranci demokratske akcije u Novom Pazaru  i Sandžaku, rečeno je u saopštenju za javnost Gradskog ogranka Novi Pazar koje je potpisao Muamer Smailbegović, predsjednik gradskog ogranka. U saopštenju se kaže:

„Stranka demokratske akcije Sandžaka će i u narednom periodu znati da na pravi način artikuliše interese građana Novog Pazara i sve svoje kapacitete i potencijale usmjeri ka izgradnji političke stabilnosti, ekonomskog razvoja i sveopšteg napretka Novog Pazara. 

U cilju poštovanja i implementacije izborne volje građana i uspostavljanja međusobnog povjerenja, Gradski odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka za Novi Pazar pozvao je, krajem prošle nedjelje, predstavnike „Liste za evropski Novi Pazar“ na  razgovore radi što hitnijeg konstituisanja Skupštine grada Novog Pazara i ostalih organa vlasti, u skladu sa rezultatima izbora.

Stranka demokratske akcije Sandžaka insistira na utvrđivanju principa  na kojima će počivati i fukncionisati lokalna samouprava u Novom Pazaru.

SDA Sandžaka smatra neophodnim da se do konstituisanja novog saziva gradske vlasti obustavi svaki dalji prijem radnika, po bilo kom osnovu, u gradskim upravama i javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad Novi Pazar, kao i da se obustavi svako dalje zaduživanje Gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova.“ 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP