https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Prvi korak do kliničkog centra - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Prvi korak do kliničkog centra

Prvi korak do kliničkog centra

Prvi korak do kliničkog centra

Ministar i predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uručio je danas direktoru novopazarskog Zdravstvenog centra Dr. Avdu Ćeraniću glavni projekat za izgradnju Hiruškog bloka vrijedan 3,16 miliona dinara, a ceremoniji su prisustvovali i ministri Zoran Stanković i Rasim Ljajić.

“Našli smo se u danas sa jednim ciljem da u Pazaru izgradimo klinički centar. Sa ovim projektom počinjemo realizaciju toga cilja.”

"Uručio sam projektnu dokumentaciju koju je finasirala Kancelarija za održvi razvoj. Princip rada kancelarije jeste da u svim nerazvijenim sredinama finansiramo izradu tehničke dokumentacije, prostornih planova i regulacionih planova koji su osnov za investicije", rekao je predsjednik Ugljanin.

Prema njegovim rečima, ovo je prvi korak ka izgradnji hiruškog bloka, a radovi bi trebalo da počnu u ovoj građevisnkoj sezoni. Ukupna investicija iznosi četiri miliona evra, a polovina iznosa je već obezbeđena iz donacija. Ugljanin je istakao da je njegov ulazak u Vladu bio uslovljen dobijanjem Kliničkog centra u Novom Pazaru, te da tu ideju podržava i predsednik Srbije Boris Tadić.

“Možda sam trebao to reči i na početku, kažem da smo ovo postigli zajedničkim dogovorom i jednom ljudskom osobinom ministra Stankovića koji je dato obećanje, da će nas u ovome podržati, u izgradnji i hiruškog bloka i kliničkog centra, održao, te vidite, danas imamo usvojenu mrežu zdravstvenih ustanova i danas u Zdravstvenom centru u Novom Pazaru sa dosadašnjih 320 postelja imamo 420 postelja. Danas smo, takođe, zajedničkom aktivnostću dobili zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru.” riječi su Dr. Ugljanina.  

Predsjednik Ugljanin je sa svojim kolegama ministrimau posjetio i Specijalnu bolnicu za lečenje progresivnih i neuromišićnih bolesti Novopazarska banja i tom prilikom razgovaralo se sa direktorom ove ustanove Dr. Mehom Kajevićem o mogućnosti razvoja ovog centra jedinstvenog u ovom regionu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37