https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Fijuljanin imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Fijuljanin imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete

Fijuljanin imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete

Muhedin Fijuljanin, dipl. politikolog iz Sjenice, ponovo je postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja na prijedlog SDA Sandžaka. Rješenje o ponovnom postavljenju Fijuljanina za državnog sekretara donijeto je na sjednici Vlade Republike Srbije, održanoj 14. oktobra 2013. godine.

Muhedin Fijuljanin je i u prethodnom periodu, obavljao dužnost državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, a potvrđivanje njegovog mandata i u rekonstruisanoj Vladi Srbije potvrda je njegovog veoma uspješnog rada. U Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja do sada je vodio više razvojnih projekata, koordinirao rad na izradi prijedloga i nacrta nekoliko zakona, bio učesnik velikog broja konferencija i stručnih skupova, a posebno se bavio preduniverzitetskim obrazovanjem, kao i obrazovanjem na jezicima nacionalnih manjina i obrazovanjem za djecu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Muhedin Fijuljanin član Glavnog odbora SDA Sandžaka, autor je dvije monografije o Sandžaku i Sandžačkim Bošnjacima, autor Modela obrazovanja na bosanskom jeziku za sandžačke Bošnjake u Republici Srbiji, kao i velikog broja naučnih i drugih radova. Za poseban doprinos ostvarenju prava na obrazovanje Bošnjaka u Republici Srbiji na svom maternjem bosanskom jeziku, ove godine dobio je visoko priznanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća – Srebrnu plaketu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP