Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka osudila napad na Esada Džudževića

SDA Sandžaka osudila napad na Esada Džudževića

SDA Sandžaka osudila napad na Esada Džudževića

Povodom napada na službeno vozilo narodnog poslanika koalicije "Bošnjačka lista za evropski Sandžak", Stranka demokratske akcije Sandžaka izdala je saopštenje za javnost u kojem se navodi:

"Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje napad na službeno vozilo narodnog poslanika koalicije "Bošnjačka lista za evropski Sandžak" Esada Džudževića, prilikom kojeg su oštrim predmetom isječene sve četiri gume na Džudževićevom automobilu.

Zastupanje bošnjačkih nacionalnih interesa i borba za definisanje Sandžaka kao moderne evropske regije ne smiju biti razlog ugrožavanja bezbjednosti i uništavanja imovine pripadnika bošnjačkog naroda i njihovih legitimnih i legalnih predstavnika u najvišim organima Republike Srbije.

Ukoliko se ovakvi napadi i prijetnje upućuju najvišim predstavnicima Bošnjaka u državnim organima, postavlja se pitanje na kom je nivou u ovoj zemlji sigurnost života i imovine ostalih pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice.

Nedopustivo je da i samo obilježje jedne nacionalne zajednice, kao što je zastava Bošnjaka Sandžaka, bude povod ovakvog odnosa prema predstavnicima nacionalnih zajednica u Srbiji.

Pozivamo nadlježne džavne organe da hitno i do kraja rasvijetle ovaj slučaj, pronađu počinioce i privedu ih pravdi."

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP