https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ministar Ugljanin obišao poplavljene - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ministar Ugljanin obišao poplavljene

Ministar Ugljanin obišao poplavljene

Ministar Ugljanin obišao poplavljene

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin je danas, nakon džume namaza, obišao poplavljena naselja na obali rijeke Trnavice u mjesnoj zajednici Trnava, posjetivši tom prilikom više domaćinstava koja su teško pogođena nepogodom koja se desila u ponedeljak popodne.

Ministar Ugljanin je najavio da će Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, čiji je on direktor, ubrzo donijeti strategiju za otklanjanje štete i predupređenje svih mogućih poplava u ugroženim dijelovima grada koji se nalaze pored neregulisanih vodenih tokova.

"Naši stručnjaci obilaze teren i prave analize, tako da ćemo već u ponedjeljak imati strategiju i tačno znati šta nam je činiti" rekao je dr. Ugljanin naglasivši pritom da se ovaj problem mora trajno rješavati.

On je, takođe, kazao da je najhitnije da se ukloni otpad i izvrši dezinfekcija, kako bi se sačuvalo zdravlje ljudi i spriječilo širenje zaraza, ali da je prva i najbitnija stvar izgradnja rječnog korita. "Ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da se što prije izgradi rječno korito kako mještani ne bi više strahovali svakog proljeća i jeseni" rekao je dr. Ugljanin dodajući da isti ovakvi problemi se moraju rješavati i kada je u pitanju rijeka Banjska i Jusuf potok.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37