https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Trajno rješenje problema za poplavljene dijelove Novog Pazara - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Trajno rješenje problema za poplavljene dijelove Novog Pazara

Trajno rješenje problema za poplavljene dijelove Novog Pazara

Trajno rješenje problema za poplavljene dijelove Novog Pazara

NOVI PAZAR - Ministar u Vladi Republike Srbije, dr. Sulejman Ugljanin predsjedavao je Kolegijumom Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, koji je danas zasjedao u Birou Kancelarije u Novom Pazaru.

Ugljanin je rekao da je danas odlučeno da Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, uplati dva miliona dinara za pomoć ugroženim porodicama, koji su zbog poplava pretrpele veliku materijalnu štetu. On je istakao i da će Kancelarija finansirati izradu projektne dokumentacije za trajno uređenje svih riječnih korita u Novom Pazaru, a učestvovaće i u finansiranju izgradnje riječnog korita za vodoplavnu rijeku Trnavicu.

„Rijeka Trnavica je poplavom prošle nedjelje ugrozila 219 domaćinstava, koja žive u 190 kuća, a od toga je 17 kuća neupotrebljivo za dalji život", istakao je danas ministar Ugljanin na konferenciji za medije i dodao da "Kancelarija za održivi razvoj će se uključiti u rješavanje ovog problema", posebno naglašavajući da će tražiti od Vlade da iskoristi stečena iskustva iz zemljotresa koji je pogodio Kraljevo, a da će od predstavnika grada, mjesne zajednice i Vlade tražiti da formira tim za pomoć u području Novog Pazara koje je pretrpelo poplave.

U petak je ministar Ugljanin sa saradnicima obišao poplavljeno područje oko rijeke Trnavice, gdje je razgovarao sa stanovnicima pogodjenim poplavama.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP