https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Nastavak saradnje sa agencijom TIKA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Nastavak saradnje sa agencijom TIKA

Nastavak saradnje sa agencijom TIKA

Nastavak saradnje sa agencijom TIKA

BEOGRAD - Ministar dr. Sulejman Ugljanin sastao se danas u svom kabinetu u Vladi Srbije sa Gukčanom Kalkanom direktorom agencije TIKA za Srbiju (Turske uprave za međunarodnu saradnju).

Ministar Ugljanin kao član Vlade i kopredsjednik Zajedničkog međudržavnog komiteta za saradnju Srbije i Turske istakao je važnost saradnje dvije zemlje na svim poljima, a naročito uključenje ove turske razvojne agencije u projekte u 48 nerazvijenih opština koje se nalaze u nadlježnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, na čijem je on čelu. "Kancelarija za održivi razvoj veoma je zainteresovana za projekte koje realizuje TIKA, ali i spremna je da pomogne opštinama i građanima nerazvijenih opština da kod konkurišu za razvojene projekte kod ove turske agencije" naglasio je Ugljanin.

Tokom dužeg i srdačnog razgovora, Gukčan Kalkan izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim djelovanjem u Srbiji i i rekao da je TIKA spremna da finansira neke projekte u najnerazvijienijim opštinama, kao što su projekti iz oblasti obrazovanja i zdravstva.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP