https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Bošnjačka lista za evropski Sandžak se uskoro vraća u svoje prostorije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Bošnjačka lista za evropski Sandžak se uskoro vraća u svoje prostorije

Bošnjačka lista za evropski Sandžak se uskoro vraća u svoje prostorije

Bošnjačka lista za evropski Sandžak se uskoro vraća u svoje prostorije

Povodom odluke Višeg suda u Novom Pazaru kojom se Bošnjačkoj listi za evropski Sandžak vraćaju nasilno oduzete prostorije, Bošnjačka lista za evropski Sandžak izdala je sljedeće

 

                                                         SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Obavještavamo članove, simpatizere i cjelokupnu javnost da je Bošnjačka lista za evropski Sandžak podnijela prijedlog za izvršenje odluke Višeg suda u Novom Pazaru od 25.09.2010. godine kojom se Bošnjačkoj listi za evropski Sandžak vraćaju prostorije u novopazarskom Domu kulture koje su nasilno oduzete u januaru 2009. godine.

Podsjećamo da je 16. 17. i 18. januara grupa naoružanih lica, poznatih pravosuđu po krivičnim radnjama, predvođena članom Gradskog vijeća Fevzijom Murićem upala u prostorije Bošnjačke liste za evropski Sandžak i preuzela ih uz upotrebu fizičke sile i vatrenog oružja, dovevši tom prilikom u životnu opasnost lidera Bošnjačke liste za evropski Sandžak ministra dr. Sulejmana Ugljanina i aktiviste Bošnjačke liste za evropski Sandžak i ranivši jednog od aktivista, a sve to uz podršku tadašnjeg gradonačelnika Mirsada Đerleka i njemu pretpostavljenih ljudi.

Bošnjačka lista za evropski Sandžak pozdravlja ovakvu odluku Višeg suda kojom se vraća povjerenje u institucije sistema, pravosuđe i pravnu državu. Ovom odlukom se, takođe, svima šalje poruka da nije moguće primjenom najbrutalnijih nasilnih metoda uzurpirati tuđa prava.

Bošnjačka lista za evropski Sandžak očekuje da će uskoro ponovo moći nesmetano da koristi svoje prostorije.

 

Novi Pazar                                                               Bošnjačka lista za evropski Sandžak
11.04.2011. godine                                                              Informativna služba

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37