Učitavanje sajta

Vijesti

SPRIJEČITI NACIZAM I GOVOR MRŽNJE

SPRIJEČITI NACIZAM I GOVOR MRŽNJE

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje nacističke izjave vođe Pokreta „Dveri“, narodnog poslanika Boška Obradovića, izrečene na sjednici Narodne skupštine Republike Srbije, 26. oktobra ove godine.

SDA Sandžaka odlučno se protivi pokušaju negiranja nacionalnog identiteta bošnjačkog naroda i poziva nadležne državne organe da hitno reaguju i obezbjede funkcionisanje i poštovanje Ustavom i zakonom zajemčenih prava i sloboda pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice u Srbiji.

Pozivamo predsjednicu Narodne skupštine Republike Srbije Maju Gojković da spriječi širenje govora mržnje u najvišem predstavničkom organu Republike Srbije i sankcioniše neprimjereno ponašanje narodnog poslanika Boška Obradovića i širenje nacističke ideologije.

Stranka demokratske akcije Sandžaka podsjeća javnost da je izazivanje i podsticanje nacionalne, vjerske, jezičke i druge neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti u bliskoj prošlosti imalo nesagledive posljedice na život svih naroda na prostoru Zapadnog Balkana, a posebno Bošnjaka.

SDA Sandžaka stoji na stanovištu da je poštovanje nacionalne pripadnosti, identiteta i specifičnosti svih naroda osnov suživota i da negiranje bilo čijeg nacionalnog identiteta može biti samo izvor nestabilnosti i sukoba koji nikome ne mogu donijeti dobro. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP