https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ambasador Albanije posjetio ministra Ugljanina - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ambasador Albanije posjetio ministra Ugljanina

Ambasador Albanije posjetio ministra Ugljanina

Ambasador Albanije posjetio ministra Ugljanina

Beograd - Ministar dr. Sulejman Ugljanin primio je danas u svom kabinetu u zgradi Vlade Srbije, NJ.E. Špetima Čaušija, ambasadora Albanije sa saradnicima i tom prilikom su razgovarali i o razvijanju ekonomske saradnje između Srbije i Albanije.

Ministar Ugljanin je albanskom ambasadoru predstavio 48 nedovoljno razvijenih opština Srbije i informisao ambasadora o brojnim pogodnostima ulaganja u te opštine, kao i o potpunoj posvećenosti i spremnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, koja je u nadlježnosti ministra, da pruži podršku albanskim ulagačima prilikom njihovih aktivnosti.

Tokom sastanka ministar Ugljanin je istakao: "Naši zajednički ciljevi su pridruživanje Evropskoj Uniji, povećana ekonomska saradnja i povjerenje među narodima koji žive u naše dvije zemlje. Kako bi postigli ciljeve i pokrenuli ulaganja u nedovoljno razvijene opštine nadam se da će se odnosi Srbije i Albanije intenzivirati na polju ekonomije, privrede i turizma."

Pozivajući ministra Ugljanina da dodje u zvaničnu posjetu Albaniji NJ. E. Špetim Čauši je dodao "Albanija je zemlja sa puno turističkog potencijala i nadamo se da će srpski turisti doći da je posjete, pogotovo nakon ukidanja viza prošle godine."

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP