https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Srbija je danas sigurna kuća za ratne zločince i negatore genocida - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Srbija je danas sigurna kuća za ratne zločince i negatore genocida

Srbija je danas sigurna kuća za ratne zločince i negatore genocida

Stranka demokratske akcije Sandžaka će u hotelu Vrbak u nedelju 29. jula 2018. godine, održati Svečanu skupštinu kada se navršava 28. godina od osnivanja Stranke. 

Program obilježavanja 28-me godišnjice SDA Sandžaka započeće održavanjem tribine „Značaj učešća žena u političkom životu“. Tribina će se održati u Domu omladine u Novom Pazaru u subotu 28. jula sa početkom u 18:30 sati. Tim povodom u Sandžaku boraviće i delegacija Asocijacije žena SDA BiH na čelu sa predsjednicom gospođom Senijom Bubić. 

Sramnim javno izrečenim stavom sa ciljem da se omalovaže žrtve genocida i veliča sam genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, narodna poslanica SRS-e Vjerica Radeta, sve nas je podjestila u kakvoj državi Bošnjaci Sandžaka žive i kakva je po svom karakteru država Srbija i njen vladajući režim.

Srbija je danas sigurna kuća za ratne zločince i negatore genocida. U Srbiji se danas institucionalno štiti i promoviše politika mržnje i netrpeljivosti prema Bošnjacima.

Država u kojoj su mržnja i netrpeljivost zvanična politika i strateško opredjeljenje nema perspektivu da opstane. Ko se vodi mržnjom na kraju ga mržnja pojede i povede u nestanak.

Vjerici Radeti i njenom šefu osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju moraju biti oduzeti poslanički mandati.  Ukoliko oni zadrže svoje poslaničke mandate i budu i dalje učestvovali u radu parlamenta to će biti dokaz da parlament u ovoj državi nepostoji.

Javno iskazana mržnja prema bošnjačkim žrtvama genocida u Srebrenici i sama politka koja se temelji i opstaje  na mrži i netrpeljvosti prema Bošnjacima i drugim nesrpskim narodima očigledno je dominantna u Srbiji i ima otvorenu podršku srpskog predsjednika Vučića, premijera Ane Brnabić, i srpskih ministara Dačića i Vulina.

Vučić, Dačić, Brnabić, Vulin i drugi dijele iste stavove i vrijednosti kao Vjerica Radeta i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj.

Koliko do juče ti isti srpski državni funkcioneri utrkivali su se ko će više i brutalnije da prijeti Bošnjacima i njihovim legalnim i legitimnim predstavnicima. Danas otvoreno legalizuju i daju podršku  mržnji i neprijateljstvu prema Bošnjacima.

Genocid, ratni zločini, etničko čišćenje, ubistva, otmice, silovanja i progon čije su žrtve Bošnjaci i Albanci u Bosni, Sandžaku i na Kosovu ne mogu se negirati, ne smiju se veličati i legalizovati.

U normalnim državama ratni zločinci i inspiratori zločina ne bi mogli da vrše visoke državne funkcije, u Srbiji je nažalost i to moguće.

Podsjetiću javnost da je Srbija presudom međunarodnog suda pravde iz 2007. godine proglašena krivom za kršenje konvencije o sprečavanju zločina gencoida, kao i da je gotovo kompletan politički, policijski i vojni vrh u Hagu osuđen za zločine nad civilnim stanovništvom u Bosni, Kosovu i Sandžaku.

Van domašaja pravde ostali su Dačić, Vučić,Nikolić i Vulin, koji danas očigledno imaju namjeru da dovrše posao započet 90-tih godina na prostoru bivše Jugoslavije.

Ovakvim ponašanjem srpski državni vrh jasno poručuje da nije privržen normalizaciji odnosa i pomirenju među narodima i državama u regionu. Njihove jasno izražene namjere nisu usmjerene ka tome.

Ta činjenica oduzima pravo srpskim državnim funkcionerima da govore i postupaju u ime Bošnjaka Sandžaka. Mi njih ne priznajemo kao svoje.

Međunarodna zajednica nema pravo da ostane nijema na otvorene prijetnje Bošnjacima i legalizaciju negiranja genocida u Srebrenici i mržnje prema Bošnjacima  i drugim nesrpskim narodima.

Tražimo od međunarodne zajednice da preduzme neophodne mjere i korake kako bi se na osnovu slobodno izražene volje građana Sandžaka na referendumu o autonomiji Sandžaka koji je održan od 25-27 oktobra 1991. godine uspostavili mehanizmi koji garantuju opstanak Bošnjaka na prostoru Sandžaka.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37