https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ambasador Bosne i Hercegovine u posjeti ministru Ugljaninu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ambasador Bosne i Hercegovine u posjeti ministru Ugljaninu

Ambasador Bosne i Hercegovine u posjeti ministru Ugljaninu

Ambasador Bosne i Hercegovine u posjeti ministru Ugljaninu

BEOGRAD - Ministar dr. Sulejman Ugljanin primio je danas, u svom kabinetu u zgradi Vladi Republike Srbije, Nj.E. Borišu Arnauta, ambasadora Bosne i Hercegovine sa saradnicima.

Prilikom razgovora o sve boljim odnosima dvije zemlje u poslednje vreme Ugljanin je istakao da „Naš zajednički cilj je da povećamo saradnju i uzajamno povjerenje među narodima koji žive u naše dvije zemlje. Ekonomska saradnja dvije zemlje dovešće do sve boljih odnosa, a najveći akcenat treba staviti na obostrana ulaganja, kao i zajednička ulaganja na trećim tržištima".

Ministar Ugljanin je bosanskom ambasadoru posebno predstavio 48 nedovoljno razvijenih opština Srbije i o pogodnostima ulaganja u te opštine, kao i spremnost Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, da asistira bosanskim biznismenima prilikom njihovih budućih poslovnih aktivnosti.

„Nadam se da će se odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine intenzivirati i proširiti na oblasti ekonomije, privrede i obrazovanja, a u cilju pokretanja novih poslovnih mogućnosti i u nedovoljno razvijenim opštinama Srbije" dodao je Ugljanin.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP