Učitavanje sajta

Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Zlonamjerno izvještavanje srpskih medija koji neosnovano napadaju nosioca izborne liste „Samoopredjeljenje“ dr. Sulejmana Ugljanina odraz je nervoze i nezadovoljstva zbog ostvarenog izbornog rezultata i pobjede „Samoopredjeljenja“ na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Izborna lista „Samoopredjeljenje“ u potpunosti stoji iza svega što je izjavio nosilac naše izborne liste gdje je ukazao na jednu opasnu pojavu u Republici Srbiji, a što srpski mediji nisu u cjelosti prenijeli.

Polazeći od činjenice da sandžački Bošnjaci kroz svoje političke stranke i Bošnjačko nacionalno vijeće skoro tri decenije pokušavaju da riješe sva neriješena pitanja i nagomilane probleme kroz institucije sistema Republike Srbije, lista „Samoopredjeljenje“ je izašla na ove izbore po manjinskom izbornom zakonu i Zakonu o izboru narodnih poslanika čime potvrđuje legalistički pristup u rješavanju Bošnjačkog pitanja.

Osjećamo dužnost da zbog demokratske javnosti u zemlji i u svijetu naglasiti da pod terminom „srpska država Srbija“ smatramo paralelne strukture sudstva, tužilaštva policije, vojske i službi bezbjednosti u Republici Srbiji koje su, od '90.-te do danas odgovorne za zločin genocida i druge zločine na prostoru bivše SFRJ.

Te iste strukture „srpske države Srbije“ i danas su prisutne u sistemu Republike Srbije i u mnogome kreiraju današnju diskriminatorsku politiku prema Bošnjacima i Sandžaku i predstavljaju realnu opasnost za Bošnjake.

Interes Bošnjaka Sandžaka je da „srpska država Srbija“ iščezne, a da kroz ustavne reforme učestvujemo u izgradnji Republike Srbije, države svih njenih građana, zasnovane na vladavini prava u kojoj će Bošnjaci biti konstitutivan narod, a Sandžak autonomna pokrajina.

Obraćanje dr. Sulejmana Ugljanina nakon dobijenih rezultata

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP