Učitavanje sajta

Vijesti

Dr. Ugljanin čestitao Tihiću izbornu pobjedu

Dr. Ugljanin čestitao Tihiću izbornu pobjedu

Dr. Ugljanin čestitao Tihiću izbornu pobjedu

Generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin održao je danas konferenciju za novinare povodom ostvarenih rezultata Stranke demokratske akcije na izborima u Bosni i Hercegovini. Baćićanin je čestitao pobjedu Stranci demokratske akcije i njenom kandidatu za člana Predsjedništva gospodinu Bakiru Izetbegoviću, podsjetivši da su na sjednici Koordinacije SDA, koja je održana 27. juna u Travniku, sve članice Koordinacije podržale kandidaturu Izetbegovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

„Uspjeh Stranke demokratske akcije na izborima u Bosni i Hercegovini je siguran pokazatelj stabilnosti i stalnog jačanja ove stranke. Stranka demokratske akcije je parlamentarana stranka u svim republikama bivše Jugoslavije što joj daje potpuni legitimitet da svojom realnom i mudrom politikom radi na unaprjeđenju sveukupnih prava Bošnjaka i poboljšanju međudržavne saradnje, a u cilju postizanja opšteg mira i stabilnosti na Balkanu..." rekao je Baćićanin.

 

Generalni sekretar Stranke je istakao da je povodom postignutog uspjeha na izborima, predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uputio čestitke predsjedniku SDA Bosne i Hercegovine gospodinu Sulejmanu Tihiću kao i novom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodinu Bakiru Izetbegoviću na ostvarenim rezultatima. U čestitki se kaže:

 

 

Uvaženi gospodine Tihić,


Sa velikim interesovanjem pratimo izborne rezultate koje ostvaruje Stranka demokratske akcije u Bosni i Hercegovini. I pored naše zabrinutosti zbog predizborne kampanje koja je bila orkestrirana protiv Stranke demokratske akcije, izborni rezultati, na naše veliko zadovoljstvo, pokazuju da je SDA na čelu sa Vama postigla odlične rezultate i održala povjerenje kod građana Bosne i Hercegovine.


Vama i Vašim saradnicima čestitamo na postignutim rezultatima, a naše čestitke prenesite i kandidatu za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodinu Bakiru Izetbegoviću, kao i ostalim kandidatima koji su ispred Stranke demokratske akcije dobili povjerenje građana.


Očekujemo da ćemo nastaviti našu započetu uspješnu stranačku i međudržavnu saradnju.


Stranka demokratske akcije je potvrdila svoj legitimitet u Bosni i Hercegovini, a parlamentarna je stranka i u ostalim republikama bivše Jugoslavije što je definiše kao faktor stabilnosti na Balkanu.


Uz najiskrenije čestitke za ostvarene rezultate, s poštovanjem!


Predsjednik SDA Sandžaka
Dr. Sulejman Ugljanin


28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP