https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 POJAČAN SRPSKI DRŽAVNI TEROR U SANDŽAKU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

POJAČAN SRPSKI DRŽAVNI TEROR U SANDŽAKU

POJAČAN SRPSKI DRŽAVNI TEROR U SANDŽAKU

Danas je u Stranci demokratske akcije Sandžaka održana Press konferencija na kojoj je govorio generalni sekretar Ahmedin Škrijelj.

Generalni sekretar Ahmedin Škrijelj izjavio je sljedeće:

„U Novom Pazaru 11. septembra 2019. godine, srpska policija je bez ikakvog osnova pretukla Edina Hadžovića, čovjeka iz naše čaršije, poštenog građanina i uzornog roditelja.

U kafiću prilikom proslave rođendana policija je upala i počela sa maltretiranjem djece koja su slavila rođendan, Hadžović je postupio roditeljski i zatražio da se policija prema djeci ophodi ljudski i da ih dalje ne ponižavaju. Policija ga je nakon toga brutalno napala i pretukla pred djecom, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Prema informacijama koje smo dobili od njega, nakon što je priveden na njega je vršen pritisak u policiji i tužilaštvu da potpiše izjavu kako ga policija nije tukla te da navodno prizna kako je on njih napao i ako da i potpiše takvu izjavu odmah će ga pustiti da ide kući. On je to odbio.

Pored posljednjeg slučaja podsjetiću Vas i na ubistvo Fahrudina Skarepa iz Tutina, kojeg je 30. septembra 2017. godine ubio srpski policajac, slučaj Edite Radetinac koje je 31. jula 2019. godine, pred svojom maloletnom djecom pretučena od strane policije u zgradi Policijske uprave, napad na Mersihu Ejupović na koju je 2. septembra 2019. godine u Tutinu, nasrnuo pijani srpski policajac svojim automobilom koji je neregistrovan vozio tri godine.

Nasilje srpske policije nad Bošnjacima postaje pravilo ponašanja i svakodnevna praksa.

Podsjetiću Vas i da srpsko tužilaštvo iz Beograda ništa nije preduzelo u slučaju Ernada Bakana koji je 4. marta ove godine ubijen u Beogradu.

Kad se sve to uzme u obzir, jasno je da je u pitanju državna i sistematska represivna politika.

Takva politika zastrašivanja Bošnjaka a naročito maloletnika i djece sprovođenjem policijskog terora planirana je i koordinirana iz Beograda.

Politika u kojoj ministar policije i ministarstvo policije otvoreno lažu sa ciljem da sačuvaju od odgovornosti sve koji sprovode terror i nasilje nad djecom, maloletnicima i njihovim roditeljima, nad svim Bošnjacima, mogu da izazovu nekontrolisanu reakciju građana.

To je očigledna namjera Beograda, a to je jako opasno.

Mi pozivamo Organizaciju za evropsku sigurnost i saradnju, Evropsku uniju, Sjedinjene Američke Države, kao i sve ambasade i međunarodne institucije u Beogradu da hitno zaustave ovu politiku državnog terora koja se sprovodi u Sandžaku.

Podsjetiću javnost da su u uniformama, pod amblemima i oznakama srpske policije izvršeni genocid u Srebrenici, etničko čišćenje Sandžaka, otmice, ubistva, mučenja i torture u Sandžaku i da upravo zbog toga ta i takva srpska policija, kao i sve druge srpske oružane snage i službe bezbjednosti za bošnjački narod predstavljaju neprijateljsku oružanu silu.

U tom smislu neophodna je hitna i neodložna lustracija da se zločinci odvoje od normalnih policajaca kao i usaglašavanje nacionalne strukture zapošljenih u policiji, sudstvu i tužilaštvu i drugim službama i organima sa nacionalnom strukturom stanovništva u sandžačkim opštinama”.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37