https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka zabrinuta zbog negativnih dešavanja u Sandžaku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka zabrinuta zbog negativnih dešavanja u Sandžaku

SDA Sandžaka zabrinuta zbog negativnih dešavanja u Sandžaku

SDA Sandžaka zabrinuta zbog negativnih dešavanja u Sandžaku

Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je, na sjednici Predsjedništva od 12. septembra 2010. godine, razmatrala aktuelne događaje i tim povodom zauzela sljedeći

 

STAV O AKTUELNOJ POLITIČKOJ SITUACIJI U SANDŽAKU


Stranka Demokratske Akcije Sandžaka izražava zabrinutost zbog skorašnjih negativnih dešavanja u Sandžaku. Vijesti iz Novog Pazara koje ovih dana govore o nasilju, nemirima i govoru mržnje čiji akteri koriste vjeru u političke svrhe a politiku u vjerske svrhe samo otežavaju naše napore da pobedimo ekonomsku krizu, nezaposlenost i stvorimo uslove za brži ekonomski razvoj. Naše djelovanje na svim nivoima, počev od lokalnog pa sve do Vlade i Skupštine Republike Srbije je usmjereno ka postizanju sveukupnog jedinstva i maksimalne političke stabilnosti.


SDA Sandžaka ne želi da komentariše situaciju u kojoj Muamer Zukorlić diktira politička zbivanja. Politička izgradnja i pozicioniranje Muamera Zukorlića istovremeno sa rušenjem SDA Sandžaka i njenog rukovodstva je dugogodišnji zajednički projekat određenih međunarodnih krugova sa istomišljenicima u svim dosadašnjim Vladama Republike Srbije od 1996. godine bez izuzetka uključujući i ovu do nedavno.


Stranka Demokratske Akcije Sandžaka poziva Vladu Republike Srbije da kao odgovor na aktuelnu situaciju izađe sa konkretnim planom ekonomskog razvoja Sandžaka.
Očekujemo da Vlada u Sandžaku reaguje na način kao u Kuršumliji u Simpu, desetinama miliona eura na Staroj planini, stotinama miliona eura u Boru, Kragujevcu uključujući i izgradnju puteva i druge infrastrukturne projekte.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37