https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Mladi SDA Sandžaka gosti TOBB-a u Turskoj - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Mladi SDA Sandžaka gosti TOBB-a u Turskoj

Mladi SDA Sandžaka gosti TOBB-a u Turskoj

Mladi SDA Sandžaka gosti TOBB-a u Turskoj

Na poziv i pod pokroviteljstvom TOBB-a, Unije privrednih komora i robnih berzi Turske i turske razvojne agencije TIKA, četvoročlana delegacija Stranke demokratske akcije Sandžaka boravi u Ankari, u posjeti do koje je došlo posredstvom Predsjednika SDA Sandžaka i ministra u Vladi Srbije dr Sulejmana Ugljanina. 

Za sedam dana koliko će provjesti u Turskoj, mladi SDA Sandžaka će imati obuku posle koje se očekuje da stečena znanja i iskustva prenesu u sredinu iz koje potiču. 

Prvog dana treninga, delegacija je imala priliku da se upozna sa načinom rada i organizacijom TOBB-a, koji, inače, zastupa 365 komora u Turskoj, što znači million i po kompanija, odnosno 83% investicija u Turskoj. 

Danas su, predstavnici Asocijacije Mladih SDA Sandžaka u TOBB-u, održali sastanke sa predsjednicima Departmana inostranih poslova, Departmana za Evropske integracije, Departmana ženskog preduzetništva i Departmana za transport. 

Narednih dana nastavljaju se treninzi i posjete najvažnijim privrednim subjektima i organizacijama u Ankari.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP