https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Glas Javnosti 18.05.2010. godine - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Glas Javnosti 18.05.2010. godine

Glas Javnosti 18.05.2010. godine

Ugljanin i Dezgudar o migracijama sa Zapadnog Balkana

BEOGRAD - Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin razgovarao je juče sa rukovodiocem Misije u Direkciji za međunarodnu i evropsku saradnju pri organizaciji "Pol Demplua" Alenom Dezgudarom o sprečavanju migracije stanovništva nedovoljno razvijenih opština Srbije u Evropsku uniju, povraćaju onih koji su tamo već otišli, kao i obezbeđenju sredstava za te namene.

Na sastanku, kome su, osim Ugljanina i Dezgudara, prisustvovali i zamenik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Šemsudin Kučević i direktor Fonda za finansiranje povećanja zaposlenosti Miroljub Pokuševski, bilo je reči o budućoj saradnji sa francuskom organizacijom "Pol Demplua", koja je pandan Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Srbiji.

Tokom susreta bilo je reči o uključivanju Kancelarije i Fonda u navedeni projekat, a u cilju sprečavanja migracije stanovništva nedovoljno razvijenih opština Srbije u Evropsku uniju, povraćaj onih koji su tamo već otišli, kao i obezbeđenje sredstava za te namene.

Dezgudar boravi u Beogradu povodom afirmacije projekta "Migracije i društveno ekonomski razvoj na Zapadnom Balkanu", koji finansira Evropska komisija - Direktorat za proširenje.

U ovaj projekat će biti uključene države Zapadnog Balkana, sa ciljem da se uspostavi saradnja lokalnih samouprava između različitih država u regionu i tako uspostavi njihova bolja saradnja i komunikacija.

Takođe, Dezgudar je prisutne upoznao sa francuskim iskustvima i raspoloživim resursima za finansiranje povećanja zaposlenosti u najnerazvijenijim krajevima. Povodom ovog projekta dogovoreno je da se ovakvi susreti intenziviraju, a u cilju nastavka dalje saradnje, navedeno je u saopštenju iz kabineta ministra Ugljanina.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP