https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Mediji o nama, 29.05.2019. godine: Vučićev antibošnjački režim se plaši jedinstva Bošnjaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Mediji o nama, 29.05.2019. godine: Vučićev antibošnjački režim se plaši jedinstva Bošnjaka

Mediji o nama, 29.05.2019. godine: Vučićev antibošnjački režim se plaši jedinstva Bošnjaka

Dnevni list "Danas": Ugljanin: Bošnjaci će postati jak i nezaobilazan politički faktor

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je danas da očekuje poziv i Vlade Srbije i Evropske unije (EU) na razgovor o inicijativi kojom se traži specijalan status za Sandžak.

Izvor: Dnevni list "Danas"

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Radio sto plus: Ugljanin: Bošnjaci će postati jak i nezaobilazan politički faktor

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je podsetio da je specijalni satus, kao model za rešavanje statusa bošnjačkog naroda i Sandžaka, poznat od 1991. godine.

On veruje da će Bošnjaci postati jak i nezaobilazan politički faktor ukoliko ostale bošnjačke stranke prihvate inicijativu BNV.

Izvor: Radio sto plus

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Večernje novosti: Ugljanin: Srpska vojska će otići kako je došla

Predsednik Stranke demokratske akcije veruje da će Bošnjaci postati jak i nezaobilazan politički faktor ukoliko ostale bošnjačke stranke prihvate inicijativu BNV.

“Vučić i Vulin su zapretili Bošnjacima ratom i avionima, a mi tražimo specijalni status koji predviđa demilitarizaciju Sandžaka, povlačenje svih vojnih efektiva i policijskih snaga, koje prelaze nivo normalnog funkcionisanja policije. Međutim, to je njihova stvar, kako su došli tako će i otići“, rekao je lider SDA Sandžaka.

Ponovio je da Vučić "nije bošnjački predsednik", već da je “dokazan bošnjački neprijatelj”.

Izvor: Večernje novosti

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Portal " SNEWS": Ugljanin: Vučićev antibošnjački režim se plaši jedinstva Bošnjaka

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je izjavio da je Bošnjačko nacionalno vijeće utvrdilo specijalni status za Sandžak kao legitiman cilj koji će obezbijediti političku egzistenciju bošnjačkog naroda u Sandžaku i jasne stavove koji će ujediniti sve bošnjačke političke faktore ka postizanju tog cilja.

Na kritike da će Inicijativa o specijalnom statusu Sandžaka nanijeti štetu Bosni i Hercegovini lider SDA Sandžaka kaže da svi srpski režimi u kontinuitetu imaju jednog privatnog Bošnjaka koji sjedi u Beogradu i svaki bošnjački zahtjev proglašava nerealnim, nemogućim i štetnim za srpsko-bošnjačke odnose i za srpski narod.

“I 25 godina on (Rasim Ljajić) u bošnjačkom narodu, svojim izjavama koje prenose svi mediji i sve tajne službe, ubija u Bošnjacima svaku moguću inicijativu da učine nešto za sebe i da sebi obezbjede političku egzistenciju i biološki opstanak na ovim prostorima. Mi govorimo o demilitarizaciji oni šalju avione”, istakao je Ugljanin da, prema stavovima Bošnjaka srpaska vojska, policija i bezbjednosne strukture predstavljaju neprijateljsku oružanu silu i da su u Srebrenici počinili genocid.

Izvor: Portal "SNEWS"

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37