https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Cikotić: Istrajna i civilizirana politička borba SDA Sandžaka traje duže od tri decenije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Cikotić: Istrajna i civilizirana politička borba SDA Sandžaka traje duže od tri decenije

Cikotić: Istrajna i civilizirana politička borba SDA Sandžaka traje duže od tri decenije

Aktuelni ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić u svojstvu predstavnika Stranke demokratske akcije (SDA) Bosne i Hercegovine, danas povodom 31. godišnjice od osnivanja i rada SDA Sandžaka boravi u Novom Pazaru, javlja Anadolu Agency (AA).

Cikotića je primio osnivač i lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Ugljanin je u zajedničkom obraćaju podsjetio da SDA Sandžaka danas obilježava 31. godišnjicu od osnivanja i uspješnog rada.

"Ova stranka je od svog osnivanja do danas zadržala jasan cilj, jasan koncept i ima kontinuitet u tome", rekao je Ugljanin dodavši da su na obilježavanje 31. godišnjice prvi došli prijatelji iz matične stranke SDA BiH i Cikotić, kojeg je kao svog izaslanika delegirao predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović.

Cikotić je kazao da danas u Novom Pazaru boravi kako bi u ime SDA BiH odao priznanje i, kako je naveo, zahvalio za jednu istrajnu, civiliziranu političku borbu SDA Sandžaka koja traje više od tri decenije.

On je ocijenio da ne postoji drugi politički faktor koji se može komparirati u smislu zasluge za očuvanje identiteta, pozicije i prava Bošnjaka na ovim prostorima kao što je to doprinos SDA Sandžaka.

"Želimo da odamo priznanje dosadašnjem radu, da podijelimo optimizam da će taj, politički korektan, na parlamentarnim i zakonskim procedurama i na međunarodnim regulama baziran pristup u daljoj borbi za politička prava Bošnjaka na ovom prostoru biti prisutan i da, isto tako, razgovaramo o institucionalnoj, regionalnoj, međudržavnoj saradnji za dobro svih i u interesu Bošnjaka kako na prostoru Sandžaka, tako i u Bosni i Hercegovini", poručio je Cikotić izrazivši zadovoljstvo zbog posjete, kako je rekao, svojim zavičajcima i partijskim kolegama iz SDA.

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka danas obilježava 31. godišnjicu od osnivanja. Velikim mitingom 29. jula 1990. godine na gradskom stadionu u Novom Pazaru zvanično je počeo rad prve bošnjačke stranke na prostoru Sandžaka.

Pod sloganom "31 godinu za slobodu" Stranka demokratske akcije Sandžaka večeras će na ljetnoj pozornici Novopazarske tvrđave u prisustvu članova, pristalica i gostiju iz regiona obilježiti 31 godinu rada.

SDA Sandžaka je parlamentarna stranka od osnivanja i u Srbiji je registrovana kao politička organizacija bošnjačke nacionalne zajednice.

Izvor: AA

Foto: Medin Halilović - Anadolu Agency

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37