https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zadržati sve bošnjačke glasove u Sandžaku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zadržati sve bošnjačke glasove u Sandžaku

Zadržati sve bošnjačke glasove u Sandžaku

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin uputio je danas pismo Bošnjačkom nacionalnom vijeću u kojem se navodi da SDA Sandžaka prihvata poziv Vijeća za udruživanjem rezultata izbora i zadržavanje glasova u Sandžaku. SDA Sandžaka je pozvala i sve bošnjačke političke stranke na formiranje stabilnih bošnjačkih skupštinskih većina u opštinama Sandžaka i bošnjačkog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije.

SDA Sandžaka pozdravlja i prihvata poziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća da nakon izbora, bez obzira na rezultate, udruži rezultate sa drugim bošnjačkim političkim partijama koje su spremne zadržati glasove u Sandžaku i formirati stabilne skupštinske većine u lokalnim parlamentima.

Cijelim svojim kapacitetom učestvovat ćemo u radu bošnjačkog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije i zalagati se za ostvarivanje individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka u Republici Srbiji.

Smatramo da samo zajedno možemo zastupati pitanja i interese od vitalnog značaja za Bošnjake, te da zajedničkim djelovanjem Bošnjaci mogu postati jak politički faktor za nacionalni i ekonomski prosperitet Sandžaka.

Također, pozivamo sve bošnjačke političke stranke da se formira stabilna bošnjačka skupštinska većina u gradovima i opštinama Sandžaka i bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije – kaže se u pismu SDA Sandžaka koje potpisuje predsjednik dr. Sulejman Ugljanin.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP