https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Podržavamo francusko-njemački prijedlog - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Podržavamo francusko-njemački prijedlog

Podržavamo francusko-njemački prijedlog

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović, rekao je danas na konferenciji za medije u Skupštini Srbije, da podržava francusko-njemački prijedlog zato što će se tako krenuti u normalizaciju odnosa izmedju država i naroda u regionu.

Imamović je pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da dodje u Skupštinu sa francusko-njemačkim prijedlogom za sporazum sa Kosovom kako bi mogli konkretno da pričamo o detaljima i pružimo svoju podršku.

„Za Bošnjake i sve građane Sandžaka je značajno da na taj način očuvamo bezvizni režim sa zemljama EU, jer tako možemo da održavamo veze sa svojom dijasporom“, naglasio je Imamović.

Odbijanje ovog sporazuma bi vratilo vize i redove ispred ambasada, a sve građane dodatno izolovalo, i kako je upozorio to bi bilo na direktnu štetu mnogih porodica u Sandžaku.

„Prihvatanjem predloženoga sporazuma spriječićemo zaustavljanje evropskih integracija i za nas vitalnog pitanja poglavlja 23 i 24“, zaključio je Imamović.

 

IZVOR: Behar TV

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37