https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Bošnjačko jedinstvo garantuje opstanak našeg naroda - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Bošnjačko jedinstvo garantuje opstanak našeg naroda

Bošnjačko jedinstvo garantuje opstanak našeg naroda

Kandidatkinja za vijećnicu sa liste “Bošnjačko jedinstvo", Minela Kalender, rekla je da je jedan od glavnih ciljeva ove izborne liste rasvjetljavanje i procesuiranje svih zločina počinjenih nad Bošnjacima u Sandžaku u periodu od 1990. do 2000. godine, kažnjavanje odgovornih i podizanje dostojnog spomen obeležja žrtvama državnog terora u Sandžaku.

Ona je dodala da su zločine nad Bošnjacima u Sjeverinu, Štrpcima, Kukurovićima i drugim mestima tokom devedesetih godina počinile srpske oružane snage, a da ih državni organi nisu spriječili, niti su kaznili njihove počinioce.

-U skladu sa ovim, Bošnjacima Sandžaka danas je itekako potrebno bošnjačko jedinstvo. Bošnjačko jedinstvo nam je potrebno jer su interesi bošnjačkog naroda zajednički i obavezuju na jedinstvo, a partijski su različiti i podstiču na podele. Bošnjačko jedinstvo predstavlja kontinuitet političke ideje nastale u vrijeme raspada SFRJ kada su Bošnjaci bili osuđeni na nestanak, rekla je ona.

Ona je dodala da je bošnjačko jedinstvo potrebno i zbog toga što Bošnjacima u Srbiji još uvek nije priznato ranije stečeno pravo naroda. Istakla je da podeljeni Bošnjaci služe drugima.

-Bošnjačko jedinstvo nam je neophodno i zbog toga što je ono preduslov za opstanak bošnjačkog narpda i zato što samo jedinstveni Bošnjaci mogu izgraditi stabilne mehanizme za opstanak, kazala je ona i dodala da će Bošnjaci samo jedinstveni naći najbolja rešenja za sve bošnjačke probleme.

Podsjećamo SDA Sandžaka je prva bošnjačka institucija koja je zvanično podržala program, ciljeve i kandidate koji su na izbornoj listi “ Bošnjačko jedinstvo”, je Stranka demokratske akcije Sandžaka.

Izvor: Infolid.rs / SDA Sandžaka

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP