https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Rezultati razgovora o udruživanju glasova - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Rezultati razgovora o udruživanju glasova

Rezultati razgovora o udruživanju glasova

Na današnjoj konferenciji za medije Stranke demokratske akcije Sandžaka predsjednik Stranke dr. Sulejman Ugljanin govorio je o rezultatima razgovora o udruživanju glasova bošnjačkih stranaka u Sandžaku.

Izjavu predsjednika Ugljanina prenosimo u cjelosti:

„Prihvatajući inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, SDA Sandžaka je sačinila prijedlog sporazuma koji je dostavila svim bošnjačkim strankama na razmatranje.

O tome smo upoznali i Bošnjačko nacionalno vijeće prilikom razgovora na tu temu.

Zatim smo organizovali i obavili  razgovor sa svim bošnjačkim strankama u Sandžaku o saradnji u cilju udruživanja izbornih rezultata i zajedničkog djelovanja u korist svih građana Sandžaka.

I poslije obavljenih razgovora, od tih bošnjačkih stranaka do danas nismo dobili nijedan zvaničan odgovor na predloženi sporazum.

Postavlja se pitanje zašto bošnjačke?

Prvenstveno što te stranke koriste izborne povoljnosti koje pripadaju bošnjačkom narodu.

Drugo, zato što bošnjačke stranke eksplaotišu preko 70% glasova građana Sandžaka i samim tim snose najveću odgovornost za ovako loše stanje u Sandžaku.

Ni jedna bošnjačka stranka u Sandžaku nema samostalno dovoljan legitimitet niti političku moć da bilo šta učini za Sandžak ili građane Sandžaka.

Zato, ukoliko bošnjačke stranke ne udruže svoje izborne rezultate, već samostalno troše te glasove građana Sandžaka kao najveći politički kapital za svoje lične interese, direktno rade na štetu birača koji su im dali povjerenje.

Na proteklim izborima u Sandžaku su bile dvije potpuno politički suprotstavljene opcije. SDA Sandžaka – autentična sandžačka opcija  i  vladajuća Vučićeva opcija koja je gradila karijeru i politički uspjeh na liku i djelu Ratka Mladića i genocidu nad Bošnjacima i teritorijalna osvajanja silom i etničkim čišćenjem na prostoru bivše SFRJ.

Konstitutivne sjednice skupština sandžačkih opština će pokazati u koju opciju će se svrstati bošnjačke stranke ili njihovi odbornici.“

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37