Učitavanje sajta

Vijesti

32 GODINE ZA SLOBODU

32 GODINE ZA SLOBODU

Stranka demokratske akcije Sandžaka je sjednicom Glavnog odbora Stranke u Novom Pazaru obilježila 32 godine od osnivanja i uspješnog rada. Sjednici su pored članova najviših organa Stranke prisustvovali i članovi rukovodstva ogranaka iz svih gradova Sandžaka.

Na adresu SDA Sandžaka i predsjednika Stranke pristigao je veliki broj čestitki, od kojih izdvajamo čestitku od predsjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmine Curić predsjednika SDA BiH Bakira Izetbegovića, predsjednika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića, predsjednika Partije za demokratsko djelovanje Šaipa Kamberija, predsjednika Pokreta za preokret Janka Veselinovića, predsjednika SDA Makedonije Dželala Hodžića, predsjednika Turske demokratske Stranke u Sjevernoj Makedoniji dr. Bejdžana Ilijasa, predsjednika Kosovske turske demokratske stranke Fikrima Damke i mnoge druge.

U obraćanju prisutnim članovima Glavnog odbora predsjednik Stranke dr. Sulejman Ugljanin je govorio o okolnostima pod kojim je osnovana i pod kojim djeluje Stranka demokratske akcije Sandžaka, te predstavio novu strategiju budućeg rada Stranke.

Prioriteti SDA Sandžaka u budućem radu, ostaju isti, i na tome će biti posvećena pažnja i u novom sazivu Skupštine Srbije, a to su: punopravno članstvo Srbije u EU i NATO, donošenje Zakona o lustraciji, Usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, rješavanje svih sporova sa susjednim državama i podrška Bosni i Hercegovini kao jedinstvenoj i suverenoj državi ravnopravnih građana i naroda.

Glavni odbor Stranke je donio odluku o formiranju poslaničkog kluba manjina u Skupštini Srbije, koji čine poslanici SDA Sandžaka, Koalicije Albanaca doline i Koalicije Zajedno za Vojvodinu.

Glavni odbor Stranke usvojio je Odluku o obilježavanju Dana osnivanja ogranaka SDA Sandžaka.

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP