Učitavanje sajta

Vijesti

Političko-pravno nasilje nad predstavnicima albanskog naroda u Srbiji

Političko-pravno nasilje nad predstavnicima albanskog naroda u Srbiji

Stranka demokratske akcije Sandžaka izražava protest zbog političko-pravnog nasilja koje se u ovom izbornom procesu sprovodi nad političkim predstavnicima albanskog naroda u Srbiji.

Neprihvatljivo je da se pred očima čitave domaće i međunarodne demokratske javnosti, angažuju svi politički i pravosudni mehanizmi kako bi se legitimnim predstavnicima Albanaca onemogućio ulazak u Parlament i njihovo dalje institucionalno djelovanje.

Ovakvo ponašanje režima je dokaz da trenutno u Srbiji vlada politika koja je isključiva i koja je spremna na sve kako bi se obračunala sa svojim političkim neistomišljenicima, naročito ako oni dolaze iz redova manjinskih naroda.

Ovo je glasno upozorenje i svim ostalim manjinskim narodima da ovaj režim ne bira sredstva, niti količinu upotrebljene sile da bi ostvarili svoj cilj.

Vlast u Srbiji jasno pokazuje da manjinama u Srbiji nije spremna dozvoliti čak ni mali dio onih prava i privilegija koje traži za Srbe u susjednim državama.

Očekujemo od domaće demokratske javnosti i međunarodnih institucija i organizacija da stanu u zaštitu prava političkih predstavnika Albanaca i zaustave ovo političko-pravno nasilje koje godinama traje nad političkim predstavnicima Albanskog naroda.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP