Učitavanje sajta

Vijesti

Čvrsta i neraskidiva veza SDA Sandžaka i SDA BiH

Čvrsta i neraskidiva veza SDA Sandžaka i SDA BiH

Kandidati za narodne poslanike SDA Sandžaka, Enis Imamović i Emir Ašćerić učestovali su na svečanom otvaranju ovogodišnje Političke akademije SDA koju organizuje Stranka demokrstske akcije u saradnji sa Evropskom narodnom partijom i Fondacijom Konrad Adenauer. 
 
Na svečanom otvaranju polaznicima akademije i brojnim visokim zvanicama obratili su se Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović, ministar sigurnosti Selmo Cikotić, narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović, predstavnik Bošnjačke Stranke Sead Šahman, medjunarodni sekretar Evropske narodne partije Patrik Voler, te direktori Fondacije Kontad Adenauer Sven Petke i Centra za edukaciju i inicijative Sedad Dedic. 
 
U svom obraćanju, kandidat za narodnog poslanika SDA Sandžaka Enis Imamović istakao je kako je Stranka demokratske akcije je jedan od nosioca demokratskih procesa na Balkanu, te da je kao takva postala Parlamentarna stranka u svim bivšim jugoslovenskim republikama od uvodjenja višestranačja, što je i ostala do danas. 
 
Imamović je naglasio da je “trajno opredjeljenje Stranke demokratske akcije da sve svoje političke ciljeve ostvaruje isključivo kroz insitucije sistema, koristeći se demokratskim, legalnim i legitimnim sredstvima političke borbe”. 
 
“Ova ideja je našla savršenu ravnotežu u kojoj se objedinjuje narodno-demokratsko-gradjansko i sve to predstavila i približila Evropi” kazao je Imamović i dodao da je SDA Sandžaka na svim nivoima na kojima djeluje dala ključni doprinos svim proevropskim, prodekokratskim procesima. 
 
On je upoznao skup da SDA Sandžaka i na predstojećim izborima učestvuje samostalno sa listom “SDA Sandžaka - dr.  Sulejman Ugljanin” koja je Republičkoj izbornoj komisiji predata simbolično 1. marta na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
 
“Naša i vaša snaga je u snažnoj, jedinstvenoj i suverenoj državi Bosni i Hercegovini, državi ravnopravnih gradjana i naroda, a to je i jedan od naših glavnih političkih ciljeva u ovoj kampanji” zaključio je ispred liste “SDA Sandžaka - dr. Sulejman Ugljanin” njen kandidat Enis Imamović.
 
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP