Učitavanje sajta

Vijesti

Održana tribina - Žene u političkom odlučivanju

Održana tribina - Žene u političkom odlučivanju

Organizacija žena SDA u Novom Pazaru upriličila je tribinu pod nazivom "Žene u političkom odlučivanju". Na tribini su u svojstvu panelista učestvovali: Indira Hadžibulić, predsjednica Organizacije žena SDA, Ogranka Novi Pazar, odbornice u Skupštini grada Novog Pazara, Dinheta Pulić i Hanadi Hajdinović, kao i šef Odborničkog kluba SDA Sandžaka i predsjednik Ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar, Ahmedin Škrijelj.

SDA Sandžaka poseban značaj pridaje očuvanju porodice kao ognjišta moralno - etičkih vrijednosti i najznačajnijeg faktora u odgoju čovjeka. Uloga žene u ovom zadatku je nezamjenjiva, jer žena time, po našem uvjerenju vrši važnu društvenu funkciju.
 
Na ovoj tribini pokušali smo da odgovorimo na pitanja koliko je realno, u zemlji u kojoj se ne poštuju ni elementarna ljudska prava, govoriti o fer i pravednijem odnosu prema ženama.
 
Posebno je skrenuta pažnja na to kakav je procentualni odnos žena i muškaraca zaposlenih u javnim institucijama, te da li su žene na izbornim listama tu samo kako bi političke partije zadovoljile zakonsku obavezu prema njima.
 
Zakon o rodnoj ravnopravnosti je usvojen u maju prošle godine. Sada je na ženama da li će iskoristiti prava koja im pripadaju.
 
 
Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP