https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Generalni konzulat Republike Turske će doprinijeti pravnoj sigurnosti - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Generalni konzulat Republike Turske će doprinijeti pravnoj sigurnosti

Generalni konzulat Republike Turske će doprinijeti pravnoj sigurnosti

Delegacija Stranke demokratske akcije Sandžaka koju je predvodio predsjednik dr. Sulejman Ugljanin susrela se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Turske Mevlüt Çavuşoğlu tokom svečanosti otvaranja Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru.

Nakon sastanka predsjednik Ugljanin je kazao da je bila čast danas da sa svojim poslanicima razgovarati sa ministrom vanjskih poslova Turske i izraziti mu zahvalnost na dobrim odnosima koje je Republika Turska izgradila zadnjih deset-dvanest godina sa Republikom Srbijom i otvaranje ovog konzulata jedan je veliki plod te dobre  saradnje.

„Mi požavamo dobre  odnose Turske i Srbije, i raduje nas ova njihova saradnja i otvaranje konzulata je za nas dugo očekivani dan. Ovaj konzulat će doprineti pravnoj sigurnosti, a pravna sigurnost će da omogući da dođu ovde biznismeni, investitori, turisti i da će se vratiti život ovdje, vratit će se pravna sigurnost za sve ljude.

Mi smo insistirali da se jačaju odnosi između Tusrske i Srbije, Tuske i Crne Gore, Turske i Bosne. A mi ćemo naša Bošnjačka pitanja rešavati sa predstavnicima Bosne, to je naša zajednička stvar sa Bošnjacima u Bosni i imamo mnogo zajedničkih stvari. Očekujemo podršku Bošnjacima Sandžaka u ekonomskom razvoju i normalno podršku u našim legitimnim ustavnim i zakonskim zahtevima.“ – kazao je predsjednik Ugljanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP