Učitavanje sajta

Vijesti

Opština Tutin na vrhu interesovanja investitora

Opština Tutin na vrhu interesovanja investitora

Opština Tutin na vrhu interesovanja investitora

Zamjenik Predsjednika SDA Sandžaka i predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević prisustvovao je jučer u Vladi Republike Srbije svječanoj dodjeli “Sporazuma o međusobnoj saradnji u postupku informisanja domaćih i stranih pravnih ili fizičkih lica zainteresovanih za izdavanje energetske dozvole odnosno saglasnosti”. 

Opština Tutin je potpisivanjem ugovora sa Ministarstvom energetike, na čijem čelu je ministarka prof. dr. Zorana Mihajlović, načinila veliki korak u izgradnji mini-hidroelektrana, a samim tim i razvoju ove sandžačke opštine, koja spada u red nerazvijenih. 

Predsjednik opštine Tutin, Šemsudin Kučević istakao je da je ovaj sporazum od posebnog značaja za Tutin koji spada u nedovoljno razvijenu opštinu. Ovo je vrlo hrabar korak ministarstva, na čemu je posebno zahvalan, jer bi izgradnja 64 mini- hidroelektrane bila izuzetan doprinos za razvoj ovog područja u svim oblastima. Dodao je da je ova opština zainteresovana i za izgradnju vetrogeneratora snage 80 megavata. Iako je reč o mini- hidroelektranama, to je veliki korak u održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja, zaključio je Kučević. 

Ministarka Mihajlović je prilikom uručenja sporazuma kazala da će Srbija na osnovu tog javnog poziva u naredne dve godine imati mini hidroelektrana snage oko 100 megavata, koja će proizvoditi 400 gigavata sati struje godišnje. Ona je naglasila da će to omogućiti da Srbija na direktan način dobije 1.000 novih radnih mjesta, ali i nekoliko desetina hiljada radnih mjesta na posredan način kroz pokretanje domaće industrije, građevinarstva i drugih oblasti privrede. 

Do sredine juna bi trebalo da bude napravljena lista investitora koji će dobiti dozvole za izgradnju, kazala je Mihajlovićeva i dodala da će nakon toga uslijediti potpisivanje ugovora sa investitorima.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP