https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 ZA TRAJAN MIR, SIGURNOST I SARADNJU NA BALKANU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

ZA TRAJAN MIR, SIGURNOST I SARADNJU NA BALKANU

ZA TRAJAN MIR, SIGURNOST I SARADNJU NA BALKANU

Stranka demokratske akcije Sandžaka kao parlamentarna opoziciona stranka u Skupštini Republike Srbije čestita Skupštini Republike Kosovo na usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

SDA Sandžaka koja više od tri decenije kroz institucije sistema predstavlja i zastupa interese građana Sandžaka u Republici Srbiji izražava zahvalnost i poštovanje građanima Republike Kosovo čije je najviše zakonodavno i predstavničko tijelo usvojilo Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Skupština Republike Kosovo je zvanično izrazila solidarnost sa žrtvama ovog najvišeg monstruoznog zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, koji su izvršile srpske oružane snage.

U isto vrijeme Republika Kosovo je poslala poruku da se zločin genocida mora najstrožije kazniti te da mjere koje slijede moraju biti efikasne, a  teritorijalna osvajanja etničkim čišćenjem proglasiti ništavnim.

Usvajanje ove Rezolucije je veliki doprinos pravednom rješavanju jugoslovenske krize što je preduslov za trajan mir, sigurnost i saradnju na Balkanu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP