https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom požara koji se desio danas u Novom Pazaru, u kojem su dvije osobe izgubile život, a više njih teško povređeno, SDA Sandžaka, ogranak u Novom Pazaru, izdaje sljedeće:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Tragedija koja se desila danas u Novom Pazaru, koja je odnijela ljudske živote naših sugrađana, još jedan je od pokazatelja da srpski državni organi nisu zainteresovani da građanima Novog Pazara obezbijede ličnu i imovinsku sigurnost.

Ovo nije prvi slučaj da građani Novog Pazara gube živote usled nezainteresovanosti, neadekvatne reakcije i neopremljenosti vatrogasne službe koja je u sastavu srpske policije.

Ogranak SDA Sandžaka za Novi Pazar  u više navrata je upozoravao na mogućnost ovakvih događaja sa tragičnim posledicama i zahtjevao preventivno djelovanje u pogledu obezbjeđivanja neophodnih uslova kako bi se životi građana zaštitili.

Odgovorna lica iz vatrogasne službe, za sve to vrijeme, uveravali su javnost da imaju ljudstvo i adekvatnu opremu za pravovremeno reagovanje.

Takav odnos policije i službi u njenom sastavu prema ovom važnom pitanju za bezbjednost građana pojačava dozu nepovjerenja građana Novog Pazara, naročito Bošnjaka prema sprskoj policiji i službama u njenom sastavu.

Građani Novog Pazara, naročito Bošnjaci nemaju pravo vjerovati onima koji snose objektivnu odgovornost za bezbjedonosne rizike kojima su izloženi građani Novog Pazara, naročito Bošnjaci, punih 28 godina.

Ogranak SDA Sandžaka za Novi Pazar zahtjeva hitno održavanje sjednice Savjeta za bezbjednost grada Novog Pazara na kojoj će se razmotriti aktuelna bezbednosna situacija u gradu.

Ogranak SDA Sandžaka za Novi Pazar će inicirati da se pri lokalnoj samoupravi u Novom Pazaru obrazuje Služba civilne zaštite koja bi postupala u slučaju požara, poplava, klizišta, zemljotresa i drugih elementarnih  nepogoda sa ciljem zaštite života i imovine građana Novog Pazara.

Ogranak SDA Sandžaka za Novi Pazar izražava najdublje saosjećanje sa porodicama tragično nastradalih.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP