https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Održan skup za pravnu sigurnost i evropsku budućnost - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Održan skup za pravnu sigurnost i evropsku budućnost

Održan skup za pravnu sigurnost i evropsku budućnost

Danas je u Novom Pazaru, Stranka demokratske akcije Sandžaka održala skup pod nazivom “Za pravnu sigurnost i evropsku budućnost”, koji je imao za cilj da podsjeti širu javnost da je prije 5 godina izvršen oružani upad u službene prostorije SDA Sandžaka, kada je bila ugrožena bezbjednost i životi rukovodstva i članova SDA Sandžaka i pokušaj ubistva ministra u Vladi Srbije dr. Sulejmana Ugljanina.

Brojnim prisutnim obratili su se potpredsjednik Stranke Fuad Baćićanin kao očevidac događaja, Narodni poslanici Bajro Gegić i Enis Imamović i predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin.

Govornici su uputili jasne poruke da SDA Sandžaka ima legitimitet i legalitet kao registrovana manjinska Stranka da zastupa, promoviše i štiti ineterese i prava Bošnjaka, a kao takva otvara brojna nerješena pitanja i da će u buduće to činiti u cilju bržeg ulaska u Evropsku Uniju.

Obraćajući se prisutnima predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin je između ostalog rekao.

“SDA Sandžaka se već dvadeset tri godine zalaže za iste ideale- za uspostavljanje pravne države, borbu protiv kriminala,  za ravnopravnost i poštovanje prava nacionalnih manjina, za bolji život građana i uvijek će se boriti za njih. Zato je ovaj skup poziv na razum, poziv za civilizacijsku zaštitu građana od bahatih pojedinaca“-naglasio je predsjednik Ugljanin.

On je izrazio uvjerenje da će ova Vlada, koja je imala hrabrosti i volje da nakon 15 godina rješi ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, rješiti mnoge nerasvijetljene zločine u Sandžaku i time učvrsititi povjerenje između građana Sandžaka i države.

Ovaj skup je poziv na mir, prosperitet i sigurnost svih nacija našeg Sandžaka i države Srbije. Danas, kada imamo realne šanse da u narednom periodu postanemo jedna od članica Evropske unije, moramo da uložimo dodatne napore kako bismo što prije realizovali taj generacijski san. Vjerujem da će evropske integracije svakim danom poboljšati uslove života našim građanima, a da će konačni ulazak naše zemlje u Evropsku uniju donijeti bolji život za sve građane Srbije.

“Danas smo svi na istom zadatku i idemo ka istom cilju, Vlada, građani Srbije, manjine i međunarodna zajednica, svima je zajednička želja da Srbija postane punopravni član Evropske Unije”-poručio je Ugljanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37