https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Sandžak definisati kao zasebnu izbornu jedinicu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Sandžak definisati kao zasebnu izbornu jedinicu

Sandžak definisati kao zasebnu izbornu jedinicu

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović je u svojstvu člana delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope pozvan da se obrati na sjednici Komiteta za monitoring Savjeta Evrope. Na sjednici Komiteta je kao  predstavnik jedine parlamentarne opozicije govorio o izbornim uslovima, problemima koji su pratili proteklu izbornu kampanju održanu u vrijeme najveće krize i povećane smrtnosti, sa posebnim osvrtom na Novi Pazar i Sandžak.

„Članove Komiteta Savjeta Evrope i izvjestioce sam upoznao sa nekim od glavnih problema sa kojima se i danas suočavaju svi građani Sandžaka, posebno pripadnici bošnjačkog, albanskog, hrvatskog i romskog naroda u dijelovima Srbije u kojima žive.

Istakao sam naše zahtjeve koje smo iznijeli prilikom prve faze dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima, medju kojima i zahtjev da se Sandžak definiše kao zasebna izborna jedinica.

U ime SDA Sandžaka sam zatražio hitan nastavak dijaloga uz posredstvo delegacije Evropske unije u istom sastavu koja je vodila i prvu fazu dijaloga.

Prenio sam naš stav o slobodi medija i ponašanju Javnog servisa RTS-a, posebno o odluci Programskog odbora RTS-a kojom se suprotno zakonima, Ustavu i ratifikovanim međunarodnim dokumentima negira postojanje bosanskog jezika kao maternjeg jezika Bošnjaka.“ – istakao je Imamović u svom izlaganju i zaključio  da je zadovoljan reakcijama izvjestioca Komiteta.

Zbog politike Komiteta za monitoring, sjednica je zatvorena za javnost i snimak obraćanja nije dostupan.

Foto: sNews, Medin Halilović 

Danas sam u svojstvu člana delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope pozvan da se obratim na sjednici...

Posted by Enis Imamović on Srijeda, 3. Februar 2021.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37