Učitavanje sajta

Vijesti

Nadležni da podnesu pisane izvještaje o broju umrlih i uzrocima smrti

Nadležni da podnesu pisane izvještaje o broju umrlih i uzrocima smrti

Stranka demokratske akcije Sandžaka uzela je učešće na sastanku koji je organizovao gradonačelnik Novog Pazara u vezi aktuelne zdravstvene situacije i drastično povećane smrtnosti građana Novog Pazara.

U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka sastanku je prisustvovao Ahmedin Škrijelj generalni sekretar.

Ahmedin Škrijelj je na sastanku zatražio da Opšta Bolnica i Zavod za javno zdravlje, kao i matična služba Gradske uprave podnesu pisan dnevne i mjesečne izvještaje o broju umrlih i tačnim uzrocima smrti za svakog preminulog počev od 15. marta 2020. godine  do danas.

SDA Sandžaka traži zvanične pisane izvještaje i njihovo stavljanje na uvid javnosti. To je neophodan  preduslov za razgovor na ovu temu.

Povećana smrtnost građana Sandžaka i pogoršana zdravstvena situacija zahtijevaju konkretne efikasne mjere zasnovane na naučnim  činjenicama.

Pokušaj formiranja navedene Komisije je pokušaj da se skine odgovornost sa glavnih krivaca za  opasnu situaciju.

SDA Sandžaka traži da se neodložno smijene direktori Opšte bolnice i Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Meho Mahmutović i Šefadil Spahić, kao i Vladin koordinator Opšte bolnice Mirsad Đerlek, zbog dugogodišnjeg urušavanja zdravstvenog sistema u Sandžaku i odgovornosti za drastično povećanu smrtnost  građana Sandžaka.

Naglašeno je da građani nemaju povjerenja u direktore Opšte bolnice i Zavoda za javno zdravlje i koordinatora Opšte bolnice u Novom Pazaru i da oni moraju snositi i krivičnu odgovornost.

foto sNews.rs

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP