https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU LISTE „SAMOOPREDJELJENJE“ I LISTE „VAKAT JE“ - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU LISTE „SAMOOPREDJELJENJE“ I LISTE „VAKAT JE“

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU LISTE „SAMOOPREDJELJENJE“ I LISTE „VAKAT JE“

Lista “Samoopredjeljenje” i lista “Vakat je” potpisali su danas u Novom Pazaru Sporazum o saradnji na odbrani i zaštiti vitalnih bošnjačkih nacionalnih interesa i predizbornoj i postizbornoj saradnji.

Sporazum su potpisali ovlašteni zastupnici lista, Ahmedin Škrijelj u ime “Samoopredjeljenja” i Esad Rahić u ime liste “Vakat je”.

Ahmedin Škrijelj je nakon potpisivanja rekao da aktuelni režim u Beogradu pokušava da kompromituje izborni porces, tako što daje prednost jednoj listi i uspostavlja posebna pravila za izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće.

„Jedini cilj Republičke izborne komisije i države Srbije je da se Bošnjacima nametne predstavnik po njihovoj mjeri i da BNV bude organ koji će služiti interesima aktuelnog režima. Pozivamo sve legitimne predstavnike Bošnjaka da nam pomognu da zaštitimo Bošnjačko nacionalno vijeće od preuzimanja od strane Beograda.“ - rekao je Škrijelj

Škrijelj je dodao da je sporazum potpisan sa svrhom  distanciranja  od namjera aktuelnog režima u Beogradu i da tom režimu nije cilj da Bošnjaci budu narod, nije cilj da Bošnjaci budu u Ustavu, nije cilj da se istraže zločini počinjeni nad Bošnjacima, da Sandžak dobije autonimiju niti  je cilj promjena državnih simbola koji duboko vrijeđaju nacionalna osjećanja Bošnjaka te da je jedini cilj aktuelnog srpskog režima da Bošnjaci budu građani drugog reda.

„Ne mogu nama predstavnici drugog naroda da biraju rukovodstvo.  Zajedno ćemo se suprotstaviti pokušaju da bilo ko udalji Bošnjačko nacionalno vijeće od Bošnjaka“ - zaključio je Škrijelj.

 

Sporazum

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37