https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Vučić pokušava da prevari Bošnjake - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Vučić pokušava da prevari Bošnjake

Vučić pokušava da prevari Bošnjake

Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je konferenciju za medije na kojoj se  medijima obratio Mirza Hajdinović predsjednik Centralnog izbornog štaba. Izjavu prenosimo u cjelosti:

"Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao Bošnjačka parlamentarna stranka u kontinuitetu već 30 godina, predala je svoje izborne liste za učešće na parlamentarnim izborima u Srbiji i lokalnim u Sandžaku.

Izborna lista naše stranke nosi naziv „SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“ na glasačkom listiću za republičke izbore je pod rednim brojem 11, za lokalne izbore u Novom Pazaru pod brojem 4, Tutinu 4, Sjenici 6, Prijepolju 8 i Priboju pod brojem 5.

Osnovni naš cilj na ovim izborima je Autonomija Sandžaka i vraćanje Bošnjacima statusa naroda. U skladu sa tim i pravo da budu ravnomjerno zastupljeni u tužilaštvu, sudstvu, policiji, graničnim i carinskim službama i ostalim državnim organima sa javnim ovlaštenjima.

Posebno skrećem pažnju građani se pitaju kako da postupe ako i na ovim izborima budu primorani da glasaju za Aleksandra Vučića, njegove pomoćne stranke u Sandžaku i to da dokažu svojim poslodavcima.

Mi ćemo podnijeti prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije zbog zloupotrebe novca građana za funkcionersku kampanju i favorizovanje izbornih lista pod rednim brojem 1 i 8 koje Vučić želi da nametne građanima Sandžaka.

Skrećemo pažnju Bošnjacima i ostalim građanima Sandžaka te putne pravce platili ste kroz vaše poreze i takse. Cilj Aleksandra Vučića je da kroz asfalt uzme vaše glasove za svoje dvije režimske liste u Sandžaku.

Poručujemo svim građanima Sandzaka ne dozvolite da vas Aleksandar Vučić i njegove pomoćne liste u Sandžaku i ovog puta prevare, To je prevara - Cilj su vaši glasovi. Tražimo od Agencije za borbu protiv korupcije da poništi liste Aleksandra Vučića u Sandžaku jer na ovaj način, direktno ugrožava Bošnjake da slobodno izraze svoju izbornu volju."

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37