https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Deblokada rada SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Deblokada rada SDA Sandžaka

Deblokada rada SDA Sandžaka

Predsjedništvo SDA Sandžaka je 1. maja 2020. godine, na prijedlog Izvršnog odbora donijelo Odluku o deblokadi rada Stranke demokratske akcije Sandžaka za vijeme trajanja vanrednog stanja.

U cilju deblokade rada Stranke, ovom odlukom, predsjednik dr. Sulejman Ugljanin, će od danas svoje poslove, utvrđene zakonom, Statutom Stranke, vršiti prvenstveno u službenim prostorijama Stranke.

Odlukom o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji od 15. marta 2020. godine i zabrani kretanja osobama starijim od 65 godina na javnim mjestima, odnosno van stanova, prostorija i objekata za stanovanje, onemogućen je rad i političko djelovanje predsjedniku SDA Sandžaka dr. Sulejmanu Ugljaninu.

Vlada Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova, do dana donošenja ove odluke, nisu odgovorili na podnijete zahtjeve i urgencije od 23. i 27. marta, 2., 6., i 8. aprila 2020. godine, da se predsjedniku Stranke, zbog godina starosti, omogući rad za vrijeme trajanja vanrednog stanja, čime su onemogučili politički rad i djelovanje Stranke demokratske akcije Sandžaka.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37