https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 TRIBINA O SANDŽAKU U MINHENU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

TRIBINA O SANDŽAKU U MINHENU

TRIBINA O SANDŽAKU U MINHENU

U organizaciji kulturnog društva „Salih Ҫekaj“ u Minhenu organizovana je tribina o Sandžaku.

Na tribini su učestvovali predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin, istraživački novinar Top Canal iz Tirane Marin Mema, predsjednik organizacije „Kosovo za Sandžak“ Ismet Azizi i  predstavnici organizacije iz Južnog Sandžaka Ali Daci i Hadži Ljajići.

Tribinu je otvorio i rukovodio Osman Ferizi, predsjednik Demokratskog saveza Kosova (LDK) za Njemačku.

Predsjednik Ugljanin je predstavio koncept uspostavljanja specijalnog statusa za Sandžak kao poltičko teritorijalne cjeline ravnopravnih građana i naroda i pozvao sve prisutne da podrže ovaj legitimni zahtjev.

„Specijalni status u ovoj formi predviđa uspostavljanje institucija i drugih efikasnih mehanizama koji će biti garancija da se nikada ne ponovi srpski državni teror i drugi zločini nad Bošnjacima u Sandžaku“ – istako je Ugljanin.

Predsjednik Ugljanin je predložio konkretne zaključke sadržane u devet tačaka kao koncept uspostavljanja dugoročne saradnje građana i autohtonih naroda u Sandžaku i njihove dijaspore u Njemačkoj i drugim evropskim zemljama.

Ovoj tribini je predhodio višesatni kulturni program učenika osnovnih i srednjih škola dijaspore Sandžaka i Kosova, posvećen 7. martu – Danu učitelja.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37