https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Održana sedma skupština SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Održana sedma skupština SDA Sandžaka

Održana sedma skupština SDA Sandžaka

U Novom Pazaru je 16.02.2014. godine održana 7. Skupština stranke, na kojoj je prisustvovalo 238 zastupnika. Na skupštini su usvojene izmene Statuta Stranke.

Razmatrana je i aktuelna politička situacija u Sandžaku, sa aspekta pravne sigurnosti u Sandžaku.

Na osnovu argumentovanih diskusija narodnih poslanika i pravnog tima Stranke, potkrijepljenih nepobitnim činjenicama i javnim svedočenjima bliskih saradnika Rasima Ljajića, više nerasvijetljenih ubistava Bošnjaka u Sandžaku, oružanog nasilja i drugih zločina koji su pripremani i počinjeni protiv rukovodstva SDA Sandžaka, članova njihovih porodica, te članova i imovine Stranke.

Skupština stranke je donijela sljedeću odluku:

-Da se pred nadlježnim državnim organima obnovi postupak i proširi istraga za politički motivisano ubistvo Ruždije Durovića, odborničkog kandidata SDA Sandžaka, koje se desilo 10.09.2006. godine, a prema svedočenju Ertana Gegića osuđenog za ubistvo Ruždije Durovića, koji u pisanoj formi optužuje Rasima Ljajića kao naredbodavca za ovo ubistvo.

-Da se pred nadlježnim državnim organima pokrene postupak protiv Rasima Ljajića za podstrekivanje i saučesništvo u pripremanju i izvršavanju počinjenih zločina po svedočenju Ismeta  Ramovića iz Novog Pazara i Bahrije Beganovića iz Prijepolja, koji su javno svedočili i izrazili spremnost da svedoče pred sudom.

-Da se pred nadlježnim državnim organima pokrene istraga protiv tadašnjeg gradonačelnika Novog Pazara, Mirsada Đerleka, njegovog pomoćnika Fevzije Murića i NN lica za neovlašćeni upad u službene prostorije SDA Sandžaka 17.01.2009. godine i oružani napad na predsjednika SDA Sandžaka i ministra u Vladi Srbije Dr Sulejmana Ugljanina, članove najviših organa Stranke, rukovodstva gradskog odbora SDA Sandžaka iz Novog Pazara i članove biračkih odbora Stranke.

Skupština je naložila Glavnom odboru Stranke da u skladu sa Statutom, pokrene postupke kod nadlježnih državnih organa za pomenute slučajeve.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP