https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 NOVA EPIDEMIJA VELIKOSRPSKOG NACIONALIZMA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

NOVA EPIDEMIJA VELIKOSRPSKOG NACIONALIZMA

NOVA EPIDEMIJA VELIKOSRPSKOG NACIONALIZMA

Stranka demokratske akcije Sandžaka osuđuje divljanje velikosrpskih nacionalista pred Međunarodnim tribunalom u Hagu koji su veličali osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Javna podrška i veličanje ratnih zločinaca koji su odgovorni za genocid nad Bošnjacima predstavlja direktnu prijetnju bošnjačkom narodu i objektivnu opasnost za bošnjački narod u Sandžaku.

Rehabilitacijom Draže Mihailovića kao i odgovornih za zločine počinjene u ratovima 90-tih u Bosni i Hercegovini, Sandžaku i na Kosovu, od strane aktuelnog režima Vučić-Dačić, u Srbiji je zavladala nova epidemija velikosrpskog nacionalizma zasnovanog na mržnji i neprijateljstvu prema Bošnjacima i drugim nesrpskim narodima.

Aktuelni srpski režim pred očima međunarodne zajednice decenijama negira zločin genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i druge zločine na Balkanu, koje su počinile srpske snage nad Bošnjacima i drugim nesrpskim narodima, što predstavlja objektivnu opasnost za mir i stabilnost na Balkanu.

SDA Sandžaka poziva Međunarodnu zajednicu da hitno zakaže Međunarodnu konferenciju i time trajno riješi jugoslovensku krizu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP