Učitavanje sajta

Vijesti

TERITORIJALNI SPOR OKO SANDŽAKA RIJEŠITI MEĐUNARODNOM KONFERENCIJOM

TERITORIJALNI SPOR OKO SANDŽAKA RIJEŠITI MEĐUNARODNOM KONFERENCIJOM

Večeras je pred nekoliko hiljada građana Sandžaka u novopazarskoj dvorani „Pendik“ održan veliki narodni skup pod nazivom „Sandžak naša kuća“, u organizaciji Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Obraćajući se pristunima predsjednika SDA Sandžaka, dr. Sulejman Ugljanin, istakao je da su Srbija i Crna Gora izgubile kredibilitet da dalje vladaju Sandžakom i da raspisuju i održavaju izbore na prostoru Sandžaka dok se ne riješi status Sandžaka.

Predsjednik Ugljanin je pozvao sve građane Sandžaka da podrže borbu SDA Sandžaka i da se zajedno izbore za slobodu i prava svog naroda.

Ugljanin je poručio međunarodnoj zajednici da ispred nje postavlja pitanje rješavanja teritorijalnog spora u vezi sa teritorijom Sandžaka na koju nijedna država ne polaže pravo osim građana Sandžaka.

Ugljanin je na kraju pozvao Evropsku uniju, Savjet Evrope, OSCE i druge relevantne međunarodne organizacije da bez odlaganja organizuju međunarodnu konferenciju o Sandžaku, kako bi se riješio status Sandžaka.

Pored predsjednika Stranke na skupu su govorili i Ahmedin Škrijelj, Generalni sekretar SDA Sandžaka, Edib Kajević, predsjednik Glavnog odbora Stranke, Enis Imamović, narodni poslanik SDA Sandžaka i Mirza Hajdinović, član Nadzornog odbora.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP