Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka o narednim koracima u zaštiti građana od policijskog nasilja

SDA Sandžaka o narednim koracima u zaštiti građana od policijskog nasilja

Danas je u Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka održan sastanak sa predstavnicima Stranke u lokalnoj samoupravi u Novom Pazaru na temu poslednjeg slučaja policijske torture nad Editom Radetinac.

Sastanku su prisustvovali generalni sekretar Stranke Ahmedin Škrijelj, predsjednik novopazarskog ogranka Fuad Gološ, narodni poslanik Enis Imamović, predsjednica Skupštine Grada Ifeta Radončić, šef odborničkog kluba Nafilj Sejdović, te članovi gradskog vijeća Esad Fazlić i Esmir Muratović.

Na sastanku je usvojen zaključak da predstavnici SDA Sandžaka u lokalnoj samoupravi hitno zatraže sve informacije u vezi slučaja policijskog nasilja koje se desilo u Policijskoj upravi u Novom Pazaru, te obavještenje o svim nasilnicima koji su sprovodili torturu nad Editom Radetinac, njihova imena, funkcije i radna mjesta kao i šta je preduzeto kako bi oni bili sankcionisani.

Na sastanku su definisani dalji koraci u vezi rasvetljavanja ovog slučaja i pokretanja mehanizama za spriječavanje novih slučajeva zloupotrebe policijskih i drugih javnih ovlašćenja institucija Republike Srbije u Novom Pazaru.

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP