https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predsjednik Beriša: Podrška za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predsjednik Beriša: Podrška za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak

Predsjednik Beriša: Podrška za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak

Rukovodstvo udruženja “Kosovo za Sandžak“ na čelu sa predsjednikom Ismetom Azizijem posjetilo je bivšeg predsjednika i premijera Republike Albanije Sali Berišu.

Na svom zvaničnom facebook profilu predsjednik Beriša je istakao da je razgovarao sa predstavnicima udruženja „Kosovo za Sandžak“ i udruženjem „Podguri“ o položaju Albanaca u Sandžaku, izrazivši zabrinutost zbog masovnog iseljavanja, istrebljenja i asimilacije Albanaca u Sandžaku od strane srpskih vlasti u poslednjih 100 godina.

Sali Beriša između ostalog ističe da ga je Ismet Azizi detaljno upoznao o ozbiljnim aktivnostima i naporima Dr. Sulejmana Ugljanina i Bošnjačkog nacionalnog vijeća za vraćanje uskraćenih prava  stanovnicima Sandžaka i uspostavljanja specijalnog statusa za Sandžak.

“Iskoristio sam priliku da iskreno čestitam gospodinu Ugljaninu, sa kojim smo 90-ih godina sarađivali protiv invazije Miloševićevog režima na Bosnu i Hercegovinu, i da pozovem međunarodnu zajednicu da podrži njegov projekat za Sandžak kao uslov za stabilnost i mir u regionu” – rekao je Beriša.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37