Učitavanje sajta

Vijesti

BNV IZNAD SVAKOG POJEDINCA

BNV IZNAD SVAKOG POJEDINCA

Izjava za Radio Slobodna Evropa Ahmedina Škrijelja, predsjednika Upravnog odbora liste „Samoopredjeljenje“.

  1. Kako je došlo do toga da tražite ostavku predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esada Džudža, šta je do toga dovelo?

Esad Džudžo je izabran za vijećnika kao kandidat liste „Samoopredjeljenje“. Od stupanja na dužnost predsjednika Vijeća odbija da realizuje izborni program. Iz tih razloga oduzimanje mandata je sasvim logičan postupak.

Program liste „Samoopredjeljenje“ dobio je 43% glasova koji predstavljaju izbornu volju Bošnjaka Sandžaka i ni jedan pojedinac nema pravo da stavi sebe iznad toga.

Od uspostavljanja novog saziva BNV srpski državni organi konstantno pokušavaju da stave Vijeće u službu aktuelnog Vučićevog režima sa jednim vrlo jasnim ciljem da uvedu privremene mjere u Bošnjačko nacionalno vijeće.

Konstatujemo da je dosadašnji predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo svojim ponašanjem aktivno uključen u taj proces.

  1. Džudžo tvrdi da mu je onemogućen ulazak u prostorije Vijeća, kako to komentarištete?

To  nije tačno! Naprotiv treba da dođe u Vijeće, da podnese ostavku i izvrši primopredaju dužnosti.

Bošnjačko nacionalno vijeće je opšte javno dobro za sve Bošnjake, imali ili nemali funkciju.

Bošnjačko nacionalno vijeće, kao institucija, postoji i funkcioniše više od 28 godina, pojedinci se mijenjaju, a institucija opstaje.

  1. Kako vidite rešenje ove situacije, šta će se dalje dešavati?

Očekujemo da on ispuni svoju obavezu prema biračima koji su glasali za program liste „Samoopredjeljenje“ i vrati mandat.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP