https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Bošnjaci Sandžaka jak i nezaobilazan politički faktor - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Bošnjaci Sandžaka jak i nezaobilazan politički faktor

Bošnjaci Sandžaka jak i nezaobilazan politički faktor

Press konferencija predsjednika Stranke Dr. Sulejmana Ugljanina.

Izjavu za medije predsjednika Ugljanina prenosimo u cjelosti:

"Poštovani predstavnici medija,

Pozvao sam vas da zajedno proanaliziramo ovaj izliv mržnje i neprijateljstva Vučićevog režima prema Bošnjacima Sandžaka.

Specijalni status kao model za rješenje statusa bošnjačkog naroda i statusa Sandžaka je poznat javnosti od 1991. godine i to nije ništa novo.

Razlozi za ovoliku nervozu i paniku Vučićevog militantnog, režima su sasvim drugi.

Prvo, Bošnjačko nacionalno vijeće je utvrdilo specijalni status kao legitiman cilj koji će obezbjediti političku egzistenciju bošnjačkog naroda u Sandžaku i jasne stavove koji će ujediniti sve bošnjačke političke faktore ka postizanju tog cilja

Drugo, što je SDA Sandžaka kao parlamentarna bošnjačka stranka prihvatila inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća za rješavanje statusa bošnjaka i statusa Sandžaka i jedinstvene stavove bošnjačkog naroda o pitanjima od posebnog značaja.

Očigledno se Vučićev antibošnjački režim plaši da će poslije SDA Sandžaka i druge bošnjačke stranke,  institucije i  nevladine organizacije da to prihvate i da se ujedine oko osnovnih pitanja za koja postoji najviša moguća saglasnost u bošnjačkom narodu.

Ukoliko ostale bošnjačke stranke, institucije i organizacije po uzoru na SDA Sandžaka prihvate inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća i jedinstvene stavove, Bošnjaci će postati jak i nezaobilazan politički faktor.

Ovaj agresivni pritisak Vučićevog režima na Bošnjake, preko medija i raznih srpskih službi, ima za cilj da zbuni Bošnjake, uplaši kolebljive i napravi nove podjele među Bošnjacima u Sandžaku.

Vučićev, antibošnjački, režim želi podjeljene Bošnjake u više stranaka koje ne sarađuju međusobno i raskomadano bošnjačko biračko tijelo, kojim bi upravljali iz Beograda."

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP