https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Mediji o nama: Dr. Sulejman Ugljanin se sastao sa Albinom Kurtijem - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Mediji o nama: Dr. Sulejman Ugljanin se sastao sa Albinom Kurtijem

Mediji o nama: Dr. Sulejman Ugljanin se sastao sa Albinom Kurtijem

Dnevni list „ Danas“: Ugljanin i Kurti zabrinuti što status Sandžaka i Bošnjaka još nije rešen

„Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin i predsednik kosovskog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti razgovarali su o „modalitetima regionalne dobrosusedske saradnje“ i izrazili zabrinutost zbog toga što status Sandžaka i status Bošnjaka još nije rešen, saopštila je SDA Sandžaka.

„Aktuelni srpski nedemokratski režim u Beogradu predstavlja najveću prepreku za uspostavljanje evropskih standarda i primenu evropskih vrednosti na Balkanu“, ocenila je SDA i istakla da Sandžak zaslužuje status evropske regije koja ima pravo na samostalan ekonomski i društveni razvoj”.

Izvor: Dnevni list “Danas”,

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indeksonline: Albin Kurti: Uskoro na Kosovu imena po herojima iz Sandžaka

Na svojoj zvaničnoj facebook stranici, lider Pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti, izrazio je zadovoljstvo posetom delegacije Sandžaka predvođene gospodinom Sulejmanom Ugljaninom.

Albin Kurti je između ostalog rekao:

“Dr. Ugljanin me je obavestio da su u Opštini Tutin u Sandžaku dodeljenja neka imena ulicama po istaknutim Albanacima, kao što je Majka Tereze, Naim Frashëri, Shaban Polluzha, Nexhip Draga, Ferhat Draga, Adem Demaçi, Ibrahim Rugova, Recep Qosja , Fehmi Agani itd. kao i da je u toku procedura da će se ta imena ubrzo takođe pojaviti i u drugim opštinama Sandžaka.

Izrazio sam naš stav da i na Kosovu mora biti napravljen projekat, gde će ulice ali škole i dr., nositi imena heroja i znamenitih ličnosti Sandžaka “.

Izvor: Indeksonline

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37