Učitavanje sajta

Vijesti

Tanjug: Cilj SDA Sandžaka već pune 23 godine, koliko ona postoji, je ulazak Srbije u EU

Tanjug: Cilj SDA Sandžaka već pune 23 godine, koliko ona postoji, je ulazak Srbije u EU

BEOGRAD - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin pozdravio je današnji početak pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, istakavši da je to već 23 godine cilj Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, na čijem je čelu.

"Cilj nam je da Evropa prepozna svoje standarde i zakone u našem sistemu", kaže Ugljanin napominjući da je o tome govorio na skupu koji je ta stranka u petak održala u Novom Pazaru pod nazivom "Za pravnu i evropsku budućnost". 

"Mi smo vrlo raspoloženi za mirnu saradnju, što je ovaj skup u Novom Pazaru i pokazao, ali i za jasno rešavanje suštinskih pitanja", naveo je ministar u izjavi za agenciju Tanjug.

On, međutim, navodi da, ukoliko u skorije vreme, ne dođe, do sprovođenja usvojenih zakona u praksi i pravnog rešavanja životnih pitanja, njegova i odgovornost njegove stranke je da se za te akte, prvenstveno za one koji se odnose na prava nacionalnih manjina, lično založi kod članova srpskog pregovarčkog tima, a potom i kod evropskih predstavnika. 

Ministar objašnjava da i sam naziv novopazarskog skupa nagoveštava da "osnovni postulati pravne države fale u našem sistemu".
"Nezaposlenost, koja je u Sandžaku dostigla čak 53 odsto direktna je posledica lične, imovinske i pravne nesigurnosti. Ako nema pravne sigurnosti, nema investicija, nema zapošljavanja. Bahato ponašanje policije, inspekcije i državne bezbednosti po principu "zakon, to sam ja" umnogome doprinosi osećaju opšte nesigurnosti građana Sandžaka, ali i potencijalnih investitora, koji žele da posluju u ovim nerazvijenim delovima naše zemlje", naveo je.

Zato se, dodao je, SDA Sandžaka neće zadovoljiti "kozmetičkim" promenama u državnim institucijama, nego će insistirati na suštinskim promenama koje će biti vidljive u životu svakog pojedinca.
"Cilj SDA Sandžaka već pune 23 godine, koliko ona postoji, je ulazak Srbije u EU", poručio je Ugljanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP